dinsdag 30 juni 2015

Cadeautje voor de meester

Zoon 1 had afgelopen schooljaar een fantastische meester in de 2de kleuterklas. Om hem te bedanken, wilde ik graag een cadeautje maken. Het werd geen gemakkelijke opdracht, want wat maak je in hemelsnaam voor een meester? Uiteindelijk besloot ik om een klokje met bijpassend doosje te maken.

 
(aan de achterzijde van het kaartje staat mijn logo-stempel)

zondag 28 juni 2015

Overlock

U las het misschien hier al, ik heb een overlock gekocht! Na veel wikken en wegen, werd de knoop doorgehakt, en een Lewenstein besteld.
Om hem meteen uit te testen, nam ik een restje tricot, en maakte een marcelleke voor zoon 1.
 Zie ne keer hoe schoon dat stiksel is!
Getest en goedgekeurd dus!

vrijdag 26 juni 2015

Ruil

Karen maakt supermooie stempels. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg haar of ze voor mij 2 exemplaren wilde maken. Dat wou ze graag doen, op voorwaarde dat ik ook iets voor haar maakte, dus maakte ik voor haar een apen-pakketje.

Ik maakte een babylegging in maatje 56 volgens dit patroon, een zeverslabje en 2 flockjes om een bijpassend T-shirtje te personaliseren.

 
 
 
 Karen, dankjewel voor de superleuke ruil!

maandag 22 juni 2015

Shortje

Er moesten dringend wat stofjes verwerkt worden, want de kasten puilden uit (en ik moest plaats maken voor mijn eigenste overlock, jaja eindelijk!). Ik vond nog een leuk tricotstofje, te klein voor een T-shirtje, dus werd er een shortje voor zoon 2 van gemaakt.
Helemaal speelproof!
 
 

vrijdag 19 juni 2015

Soft Cactus-hemdje

Ik ging geen nieuwe Soft Cactus-stofjes kopen voor mijn oude voorraad verwerkt was. Dat was het plan... Maar toen vroeg zoon 1: "Mama, ga jij voor mij nog eens een hemdje maken?". Daar kon ik niet aan weerstaan, dus werd er toch maar een stofje besteld.

Ik maakte het bekende Apple-hemdje, maar deed wat aanpassingen. Zo maakte ik een kraag met staander, en werd de onderkant wat afgerond en verlengd. Ik combineerde het Soft Cactusje met blauwe paspel en blauwe kamsnaps.
 
 
 
 
Patroon: Ottobre 3/2010, maat 116 (aangepast)
Stof: Prism-pine-m-blue-orange Soft Cactus - Stof en co

dinsdag 16 juni 2015

Zonnebrilzakjes deel 2

Ook de MDH en ik hadden nog een zonnebrilzakje nodig, dus na de geslaagde eerste versies, werden er stofjes uitgezocht voor wat meer "volwassen" exemplaren. Dus geen autootjes deze keer!

Voor mij:
Voor MDH:
 

Patroon: By Miekk
Stof voor mij: Veritas
Stof voor MDH: Stof en Co