woensdag 18 september 2013

Jacob

Het is niet makkelijk om leuke (en haalbare) patronen voor jongens te vinden, maar ik ben absoluut fan van de Jacob-broek. Ik maakte ze in mijn pre-blog-tijdperk al enkele keren, en na de kleerkastinspectie, besloot ik ze voor de komende herfst nog maar eens te maken voor zoon 1 (wat groeit dat mannetje snel, 3,5 jaar en al maatje 110...).

De bruine gabardine lag al lang te wachten, en om het geheel iets hipper te maken, werkte ik de zakken af met gele paspel.


Bij de eerste pasbeurt was zoon 1 niet overtuigd (de broek moest toen nog omgezoomd worden, en was dus veel te lang), maar sinds ze volledig afgewerkt is, is hij er toch blij mee!

 
 

zondag 15 september 2013

6

Nichtje Lien werd 6 jaar. Ze wilde graag iets van Lego Friends, maar ik kon het niet laten om iets zelfgemaakts mee te nemen.

Met een mama en moeke die hele mooie naaicreaties maken, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Geen kussen, tasje, knuffel of rokje dus...

Ik kocht een roze kopje (meisjes van 6 houden nu eenmaal van roze), en maakte er een prinses-tekening op. Het geheel werd gevuld met (hoe kan het ook anders) roze snoepjes.


woensdag 4 september 2013

Zwemzak

Zoon 2 is gestart met watergewenning. Met een mama met een zwemverleden, kan hij er niet snel genoeg mee beginnen.

2 dagen voor de lessen zouden starten, besefte ik ineens dat je voor zo´n zwemles zwemkleren nodig hebt (ok, die had ik wel ergens liggen), maar ook een zwemtas om alles in te steken. Ik kon het kind toch maar moeilijk de zwemzak van zijn broer meegeven, dus werd er raprap nog een zwemzak ineengeknutseld.


maandag 2 september 2013

Buttercup Bag

Er lag al heel lang stof te wachten om een mooie tas te maken. Er werd getwijfeld, gewikt en gewogen over het patroon, sommige patronen werden alvast getekend en op de stof gespeld (en weer losgemaakt), andere werden na het printen al meteen geklasseerd. Het stofje bleef dus liggen, en de zoektocht naar het ideale tasje bleef duren.

Tot ik de Buttercup Bag tegenkwam op het www, en meteen verliefd werd op dit super-schattige tasje! Niet te groot, ideaal voor al mijn spullen, schattige plooitjes, het heeft het allemaal!

Proud to present: mijn eigen buttercup bag!
 
 
 

zondag 1 september 2013

Mijn vakantiegevoel #9

De vakantie werd hier afgesloten met een dagje Plopsa Coo (georganiseerd door mijn werk). Het was een superfijne dag, we hebben er allemaal van genoten!

Handjes schudden met Bumbalu:
 Doodshoofdaapje:
 De waterval!
 Plop knuffelen:
 Mega Mindy was ook van de partij:
Maandag gaat zoon 1 weer naar school, op naar de 1ste kleuterklas! 

Mijn vakantiegevoel is een initiatief van Mamarina.